Cele mai bune deserturi cu cireșe. Rețete perfecte pentru un răsfăț de weekend

Cele mai bune deserturi cu cireșe – cheesecake-ul, ștrudelul, prăjitura cu cremă și pandișanul pufos plin cu fructe delicioase – sunt ușor de făcut și vor fi o încântare la finalul mesei de duminică. Parcurge rețetele, adună ingredientele, apucă-te de treabă și-ți promitem că nu vei regreta. Gustul e fabulos!

Cheesecake

Ingrediente: pentru bază – 200 g biscuiți digestivi, 100 g unt, o linguriță esență de rom; pentru crema de brânză – 400 g cremă de brânză, 400 g smântână cu 12-18% grăsime), două ouă mari, două linguri de esență de vanilie, 150 g zahăr pudră; pentru topping – cireșe și zahăr.

 

 

 

 

 

 

Preparare: biscuiții pisați și untul topit se amestecă bine cu esența de rom până se formează o pastă, care se întinde uniform într-o tavă cu pereți detașabili, unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Crema de brânză, ouăle, 100 g zahăr și o lingură de esență de vanilie se mixează bine, apoi se toarnă compoziția peste blatul de biscuiți și se dă la cuptor până se încheagă (când zgâlțâi tava, să ai o consistență gelatinoasă). Se scoate, se lasă la răcorit cam 15-20 de minute, timp în care se mixează restul de zahăr cu esența de vanilie rămasă și cu smântâna; se toarnă peste crema de brânză și se bagă iar la cuptor până se încheagă. Toppingul se face din cireșe, apă și zahăr puse pe foc până se încheagă un sirop. Se lasă la răcit un pic înainte de a se turna peste prăjitură, iar aceasta se ține la frigider peste noapte, înainte de servire. Se poate orna, pentru un plus de gust, și cu cireșe proaspete.

Ștrudel

Ingrediente: 200 g foitaj, 300 g cireșe, două linguri de zahăr, o lingură de amidon, un plic de zahăr vanilat, o lingură-două de coniac, un gălbenuș și zahăr pudră pentru decor.

Preparare: se scot sâmburii cireșelor, apoi se pun fructele, zahărul și amidonul pe foc, până se leagă (trebuie amestecat, să nu se prindă). După ce se ia de pe foc și răcorește puțin, se adaugă coniacul și zahărul vanilat și se amestecă bine. Se mai pune zahăr, dacă e prea acră compoziția. Se umple foitajul cu amestecul de cireșe, se rulează și se așază într-o tavă tapetată, se unge cu gălbenușul bătut și se dă la cuptor până se rumenește. Se pudrează cu zahăr înainte de servire.

Sursa:www.libertatea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.